Borgo Turrito Calarosa IGP 2022

De CalaRosa bestaat uit 100% uit het druivenras Nero di Troia. Dit druivenras is een autochtoon blauw druivenras uit Puglia dat aangeplant is in de omgeving rond de gemeente Troia in Noord-Puglia. Volgens een legende zou Diomedes koning van Argos na de Trojaanse oorlog de stad Troia gesticht hebben en zou hij deze druif vanuit Troje hebben ingevoerd.

Borgo Turrito verbouwt deze Nero di Troia met veel zorg in het noorden van Puglia naast het grote natuurpark Bosco Incoronata, een beschermd natuurgebied van meer dan 1000 hectare. Om dit natuurgebied te vrijwaren werkt Borgo Turrito enkel met duurzame landbouwtechnieken. De druiven zelf worden uitsluitend met de hand geplukt. De gisting gebeurt in stalen tanks gedurende drie maanden. Vervolgens laat men de wijn gedurende één maand verouderen op fles.

De CalaRosa wordt gekarakteriseerd door intense bloemensensaties van rozen, fruitige zure kersen en citrustonen. Aangenaam zacht en goed uitgebalanceerd met een sterke smaak en een frisse zuurtegraad. Ideaal als aperitief met hapjes, charcuterieschotels, pasta met zeevruchten, visgerechten, wit vlees, grillades en zelfs met ‘streetfood’.

Eervolle vermeldingen:

– Vintage 2020: Zilveren medaille – Concours Mondial de Bruxelles 2021 – The united Nations of Fine Rosés

 

11,50

Categorie: