Nicosia – Bio Vegan – Grillo DOC 2022

Deze Grillo is opgedragen aan degenen die een gezonde en natuurlijke levensstijl volgen, en aan alle wijnliefhebbers die respect voor het milieu en de biodiversiteit hoog in het vaandel hebben staan. De wijn is het resultaat van intensief onderzoek in de wijngaard en in de kelder. Hij wordt uitsluitend geproduceerd met grondstoffen van plantaardige oorsprong, heeft een laag sulfietgehalte en draagt op het etiket, als garantie voor de consument, naast de Organic Wine-certificering ook de ICEA BIO VEGAN-certificering.

Deze veganistische wijn bestaat uit 100% Grillo druiven, één van de meest waardevolle inheemse Siciliaanse variëteiten, wordt steeds zorgvuldig met de hand geplukt. Bij een veganistische wijn worden geen dierlijke hulpstoffen of ingrediënten (zoals dierlijke eiwitten of vislijm, die gebruikt worden om de wijn te klaren) gebruikt. Deze Grillo werd dan ook niet geklaard en rijpt verder op fles, op zijn eigen fijne droesem, waardoor hij mooie aroma’s ontwikkelt.

De wijn is strogeel van kleur en heeft complexe aroma’s van bloemen en citrus vergezeld van hints van aromatische Mediterrane kruiden. Bij het proeven van de wijn zullen we ervaren dat deze een frisse, hartige en aanhoudende smaak heeft.

Wijngaarden: middelzware bodems die vaak kleiachtig zijn; trainingssysteem: guyot

Oogsten: handmatig in kratten, tussen augustus en september

Maceratie: na het ontstelen worden de druiven zacht geperst; na 48 uur statisch bezinken

Fermentatie: gedurende ongeveer 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (15-18°C)

Rijping: uitsluitend in staal, met een veroudering van ongeveer 2 maanden op fles

Alcoholgehalte: 12,5% vol.

Combinaties: ideaal bij gegrilde groenten, frisse salades en vegetarische gerechten

Serveren bij: 10-12°C

8,65

Categorie:

Extra informatie

Alcohol

12,5%

Appelatie

IGT

Druiven

Inhoud

0,75L

Land

Schenktemperatuur

10-12°

Streek

Veldverwerking

Veganistisch

Wijnhuis