Nicosia – Fondo Filara – Nero D’Avola Biologico DOC 2019

De Nero D’Avola druif is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en daardoor ook met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. De naam verwijst naar de stad Avola nabij Siracuse in het Oosten van Sicilië. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en steeds met de hand geplukt. De wijngaard bevindt zich op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel.

De druiven ondergaan een maceratieperiode van 10 à 15 dagen en worden vervolgens gefermenteerd onder een gecontroleerde temperatuur van 24-26°C. De wijn wordt eerst 5 à 6 maanden bewaard in houten vaten. Vervolgens laat men de wijn nog minstens 4 maanden verouderen op fles.

Deze Nero D’Avola heeft een intense robijn rode kleur. In de neus ruiken we tonen van kers en zoete specerijen. Dit alles maakt de wijn dan ook uitermate geschikt om te combineren bij pastagerechten met vlees, couscous, gebraad en oude kazen.

10,50

Categorie:

Beschrijving

De Nero D’Avola druif is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en daardoor ook met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. De naam verwijst naar de stad Avola nabij Siracuse in het Oosten van Sicilië. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en steeds met de hand geplukt. De wijngaard bevindt zich op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel.

De druiven ondergaan een maceratieperiode van 10 à 15 dagen en worden vervolgens gefermenteerd onder een gecontroleerde temperatuur van 24-26°C. De wijn wordt eerst 5 à 6 maanden bewaard in houten vaten. Vervolgens laat men de wijn nog minstens 4 maanden verouderen op fles.

Deze Nero D’Avola heeft een intense robijn rode kleur. In de neus ruiken we tonen van kers en zoete specerijen. Dit alles maakt de wijn dan ook uitermate geschikt om te combineren bij pastagerechten met vlees, couscous, gebraad en oude kazen.

Extra informatie

Alcohol

13,5%

Appelatie

DOC

Druiven

Inhoud

0,75L

Land

Schenktemperatuur

16-18°

Streek

Veldverwerking

Biologisch

Wijnhuis