Beschrijving
Het bedrijf Bresolin bestaat al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.
Merlot en Cabernet Sauvignon zijn internationale blauwe druivenrassen, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Deze druiven kunnen echter in veel Italiaanse regio’s teruggevonden worden, zo ook in de Asolo-regio, in Veneto. De wijnstokken hebben een leeftijd van 20-25 jaar. De druiven worden na een strenge selectie, handmatig geplukt in de tweede helft van oktober en vervolgens ontsteeld en geperst. Hierna laat men de wijn op eigen droesem gisten in temperatuur gecontroleerde tanks gedurende 15 dagen. De wijn wordt vervolgens gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden. Ten slotte laat men de wijn nog 6 maanden verouderen op fles. Deze blend wordt enkel geproduceerd in de beste jaren.
De wijn heeft een donker rode kleur, een intens en omhullend boeket met duidelijke hints van bosbessen, gedroogde rozen, tabak, vanille en kaneel. Hij is vol, krachtig en harmonieus.
Je kan deze Montello Rosso drinken bij stoofpotjes of bij wildgerechten.
Alcoholgehalte: 13,5%.