Domaine Fabrice Gasnier Chinon Vieilles Vignes 2021 Bio AOC

11,75

Categorie:

Beschrijving

Domaine Fabrice Gasnier is gelegen rond het dorp Chezelet in de gemeente Cravant les Coteaux, vlakbij de stad Chinon in de Loire streek.

Intens briljant granaatrode wijn gemaakt van 100 % Cabernet Franc druiven die afkomstig zijn van wijnstokken met een leeftijd van 50 tot 55 jaar oud, die zuidgericht aangeplant staan op twee verschillende terroirs met name

  • op hoge hellingen met een klei-kiezelhoudende grond op kalkstenen ondergrond
  • op terrassen op de heuvels met een ondergrond van vuursteenklei en kalksteen

De wijn heeft aroma’s van zwart fruit en zachte hinten van kruiden. In de smaak bemerken we een grote volheid van zwarte kersen en braambessen, fris en smakelijk geaccentueerd door soepele en zijdezachte tannines.

Op het Domaine Fabrice Gasnier wordt enkel biologisch en biodynamisch gewerkt, alleen natuurlijke middelen worden gebruikt, ook het snoeihout gebruikt men als bemesting. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd waarna men deze ontsteelt. De maceratie duurt 25 tot 30 dagen. De gisting gebeurt onder gecontroleerde temperatuur in cementen vaten, met een kleine capaciteit, op het perceel zelf, gevolgd door een rijping van 6 maanden op Franse eikenvaten met een leeftijd van 7 tot 10 jaar oud. Het Domaine Fabrice Gasnier werkt enkel met eigen natuurlijke gisten, waardoor de smaak van de wijn elke jaar anders kan zijn. De wijn wordt 1 jaar na de oogst gebotteld.

Deze wijn heeft een opbrengst van 35 hl/ha

Deze wijn is biologisch en biodynamisch gecertificeerd via Ecocert en Demeter.

Een wijn voor alledaags genot waar je nu en van kunt genieten of die je nog gemakkelijk 8 tot 10 jaar kan bewaren. Te degusteren bij  rund, kalfs-, lamsvlees, wild, gevogelte, stoofgerechten, vegetarische schotels, bij pittige, harde en blauwe kazen.