Beschrijving
Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.
Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.
Cabernet sauvignon is een internationaal blauw druivenras, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. De druif kan echter in veel Italiaanse regio’s teruggevonden worden, zo ook in de Asolo-regio. De wijnstokken hebben een leeftijd van 20-25 jaar. De druiven worden tijdens de laatste 15 dagen van oktober, na een strenge selectie, handmatig geplukt en vervolgens ontsteeld en geperst. De wijn wordt bewaard in houten vaten gedurende 18 maanden. Vervolgens laat men de wijn nog 8 maanden verouderen op fles. Deze Cabernet Sauvignon Riserva wordt enkel geproduceerd in de beste jaren.
De Cabernet Riserva heeft een bordeaux rode kleur met een parfum waarin je duidelijke hints van bosbessen, gedroogde rozen, tabak, vanille en kaneel kan herkennen.