Drie nieuwe wijnen onder €10

Dirk Laeremans-30 november 2020

We haalden 3 nieuwe wijnen uit Italië. Alle drie met een prijskaartje onder €10.

Nicosia – Bio Vegan – Grillo IGT 2019 – €9,95

Deze veganistische wijn bestaat uit 100% Grillodruiven. Ze worden steeds zorgvuldig met de hand geplukt. Dit is iets dat we ook zien in de biologische wijnbouw. Maar in de veganistische wijnbouw gaat men echter nog verder. Bij een veganistische wijn worden geen dierlijke hulpstoffen of ingrediënten (zoals dierlijke eiwitten of vislijm, die gebruikt worden om de wijn te klaren) gebruikt. Ook worden er geen dieren ingezet bij het ploegen van het land of het dragen van wijnmanden.

De veroudering van de wijn gebeurt op stalen vaten en vervolgens laat men deze nog kort (ongeveer 2 maanden) verouderen op fles.

Bresolin – Merlot Biologico IGT 2017 – €9,95

De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 en 25 jaar, uit de heuvels van de Trevigiani-regio worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van 26-30 ° C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.

In de neus neemt men tonen van bramen, frambozen en violet waar. Deze Merlot is een evenwichtige en elegante wijn met zachte tannines. Gaat uitstekend samen met gegrilde vleesgerechten.

Bresolin – Cabernet Sauvignon Biologico DOC 2017 – €9,95

Cabernet sauvignon is een internationaal blauw druivenras, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Je vindt deze druif echter in veel Italiaanse regio’s terug. De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 en 25 jaar, uit de heuvels van de Asolo-regio, worden vanaf half oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van bijna 30°C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.

Deze Cabernet heeft een karmijnrode kleur met een paarse reflectie. In het glas proeft men fruitige sensaties van zwarte bessen en bosbessen die gepaard gaan met aangename tonen van peper, leer en alfalfa (luzerne). Uitstekend te combineren met gegrilde vleesgerechten en stoofpotjes op basis van rood vlees.

Dirk Laeremans

Dirk Laeremans (1968) werkt al sinds 1997 mee aan Doorbraak. Als bedrijfsleider liggen zijn interesses vooral in internationale economie en economische vraagstukken. Dirk leidt de zakelijke kant van cvba Perruptio, uitgever van Doorbraak.

3 wijnen onder €10
Drie nieuwe wijnen onder €10
30-11-2020 We haalden 3 nieuwe wijnen onder €10 uit Italië. Klassewijnen voor een prijsje.

Welkom bij de Wijnbrief van Doorbraak
17-11-2020 Drie doorgewinterde wijnkenners vullen voortaan twee maal per maand uw wijnkennis aan met een Doorbraak wijn-nieuwsbrief. Welkom in de wondere wereld van de wijn.

Wij van Doorbraak bevelen Doorbraak wijn aan
18-10-2020 Wij van Doorbraak bevelen Doorbraak wijn aan. Hartelijk welkom op het jongste initiatief van Doorbraak.


Lees meer van Dirk Laeremans