Borgo Turrito Terra Cretosa Falanghina IGP 2022

8,95

Categorie:

Beschrijving

De Falanghina is één van de oudste Italiaanse druivenvariëteiten in Italië en was heel populair in het oude Rome onder de naam Vinum Falernum. Waarschijnlijk is de druif afkomstig uit het oude Griekenland. Deze druif komt nu vooral voor in de Italiaanse regio Campania, maar is ook terug te vinden in Puglia en Abruzzo.

Borgo Turrito verbouwt deze Falanghina met veel zorg in het noorden van Puglia naast het grote natuurpark Bosco Incoronata, een beschermd natuurgebied van meer dan 1000 hectare. Om dit natuurgebied te vrijwaren werkt Borgo Turrito enkel met duurzame landbouwtechnieken. De druiven zelf worden uitsluitend met de hand geplukt in de eerste 10 dagen van september. De fermentatie gebeurt in stalen tanks bij 18 ° C waarna een veroudering in stalen tanks gedurende drie maanden en nog een veroudering op fles van 1 maand volgt.

Deze Falanghina is een frisse en aangename wijn met duidelijke sensaties van wit fruit, witte bloemen en een noot van amandel.

De wijn is perfect te combineren met gerechten op basis van vis zoals een pasta alle vongole, maar is ook uiterst geschikt als aperitief.