Ghisolana Rosé Vino Spumante Biologico

De wijnen van Ghisolana worden allen biologisch geproduceerd.  Ghisolana is een klein wijnbouwbedrijf in Monfumo dat je moeten weten te vinden.  Het produceert enkel op kleinschalige basis enkele kwaliteitsvolle mousserende wijnen. Het bedrijf baat ook een prachtig gelegen agriturismo (Al Capitello) uit in de heuvels van Monfumo waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt door Lisa Dall’Est.

De wijngaarden die gebruikt worden om deze spumante te maken hebben een leeftijd van 15 jaar. De spumante wordt gemaakt van druiven die allen met de hand geplukt worden zodat enkel de beste druiven worden geselecteerd. Voor deze spumante rosé gebruikt Ghisolana de druiven van de soorten Glera (80 %) en Cabernet Cortis (20 %).

Glera is de witte druif die steeds gebruikt wordt om prosecco wijnen te maken. Cabernet Cortis betreft een heel ander verhaal. Deze druif werd door Norbert Becker in 1982 gekweekt in Zuid-Duitsland. Het is een kruising van de blauwe druivenrassen: Cabernet Sauvignon en Solaris. De Cabernet Cortis heeft weinig licht nodig en is goed bestand tegen schimmels. Deze druivensoort komt heel beperkt voor in Duitsland, Zwitserland en Italië. In Zwitserland is deze aangeplant op een oppervlakte van minder dan 10 hectare. Over Duitsland en Italië zijn er geen gegevens beschikbaar.

De rosé spumante van Ghisolana heeft een lichte roze kleur, een fruitige geur en een smaak met hints van perzik, abrikoos en honing. Het is een heel frisse en zachte mousserende wijn die uiterst geschikt is voor mooie zomerse dagen, maar die je ook kan schenken op Valentijnsdag of als aperitief. De spumante kan je opdienen als begeleider van antipasti, charcuterie schotels, lichte visgerechten en kazen.

12,50

Categorie: