Nicosia – Fondo Filara – Grillo Biologico DOC 2022

De Grillo Biologico is gemaakt van 100% Grillo druiven, één van de meest gewaardeerde inheemse Siciliaanse druivensoort. De druivenranken bevinden zich op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De oogst vindt plaats in september en gebeurt steeds met de hand. Op deze manier worden enkel de beste druiven geselecteerd. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden koud gemacereerd en dit gedurende 12 uur. Hierna volgt een gisting van 20 à 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuu tussen de 15-18°C. Men bewaart de wijn eerst in stalen tanks waarna men de wijn verder laat verouderen op fles voor een periode van 2 à 3 maanden.

De combinatie van zijn intense strogele kleur, zijn fruitige geur en zijn frisse smaak maakt deze wijn uitermate geschikt om te schenken bij zeevruchten, krab en kreeft, maar ook bij zachte kazen.

10,50

Artikelnummer: GRILLO Categorie:

Beschrijving

De Grillo Biologico is gemaakt van 100% Grillo druiven, één van de meest gewaardeerde inheemse Siciliaanse druivensoort. De druivenranken bevinden zich op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De oogst vindt plaats in september en gebeurt steeds met de hand. Op deze manier worden enkel de beste druiven geselecteerd. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden koud gemacereerd en dit gedurende 12 uur. Hierna volgt een gisting van 20 à 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur tussen de 15-18°C. Men bewaart de wijn eerst in stalen tanks waarna men de wijn verder laat verouderen op fles voor een periode van 2 à 3 maanden.

De combinatie van zijn intense strogele kleur, zijn fruitige geur en zijn frisse smaak maakt deze wijn uitermate geschikt om te schenken bij zeevruchten, krab en kreeft, maar ook bij zachte kazen.

Extra informatie

Druiven

100% Grillo

Wijnhuis

Nicosia

Streek

Sicilië

Appelatie

DOC

Veldverwerking

Biologisch

Alcohol

13%

Inhoud

0,75L

Kleur

Strogeel

Geur

Aroma's van citrus en kruiden zoals munt en netels

Smaak

Zachte, frisse en aanhoudende smaak

Voedselcombinaties

Ideaal te combineren met zeevruchten, kreeft, krab en frisse of zachte kazen.

Schenktemperatuur

10-12°C