Tenuta Corallo – Chora Fiano DOC 2022

10,50

Categorie:

Beschrijving

Het wijndomein Tenuta Corallo ligt op 150 m van het strand ‘Baia dei Turchi, één van de mooiste stranden van Apulië, vlakbij de stad Otranto. Door de ligging van het wijndomein aan de Adriatische Zee staan de druiven onder een voortdurende invloed van de zeebries en dit heeft een positieve invloed op de smaak van de wijn! Bij de wijnen van Tenuta Corallo kan je dus zilte toetsen waarnemen.

Deze witte wijn is afkomstig van het druivenras fiano dat zowel in Campanië als in Apulië voorkomt. De druiven worden eind augustus met de hand geplukt, waarna de druiven gedurende een periode van 5 uren onderworpen worden aan een cryo-maceratie (= bij zeer lage temperatuur laat men de most op de schillen rusten om het maximum aan aroma’s en kracht te bekomen zonder dat de fermentatie op gang komt). De fermentatie gebeurt onder een gecontroleerde temperatuur van 16 °C. De veroudering van de wijn gebeurt door middel van inoxen vaten en op fles.

Heldere strogele wijn met gouden reflecties. Bloemige aroma’s van acacia en mimosa en rijp fruit zoals perzik, mango, ananas met grasachtige hints. In de mond is de wijn droog, warm en zacht met een frisse lange afdronk.

Te combineren met diverse soepen, voorgerechten zoals risotto/pasta met zeevruchten, hoofdgerechten zoals vis en gegrild wit vlees.