Tenuta Corallo – Drosia Negroamaro Vinificato in Bianco IGT 2022

10,50

Categorie:

Beschrijving

Negroamaro is een blauwe druivensoort die afkomstig is uit Zuid-Italië, die bijna uitsluitend verbouwd wordt in Apulië en vooral in Salento, beter gekend als de “hiel” van Italië. Van deze druif maakt men rode, rosé en ook witte wijn (blanc de noir).

Letterlijk vertaald betekent de naam negroamaro de ‘zwarte bittere”Nero’ zwart en ‘Amaro’ bitter. De negroamaro druif heeft een genetische verwantschap met de Xinomavro druif uit Griekenland. Vaak gebruikt men de negroamaro in een blend met andere druivenrassen zoals de primitivo.

Het wijndomein Tenuta Corallo ligt op 150 m van het strand ‘Baia dei Turchi, één van de mooiste stranden van Apulië, vlakbij de stad Otranto. Door de ligging van het wijndomein aan de Adriatische Zee staan de druiven onder een voortdurende invloed van de zeebries en dit heeft een positieve invloed op de smaak van de wijn! Bij de wijnen van Tenuta Corallo kan je dus zilte toetsen waarnemen.

Deze unieke wijn is afkomstig van een witte vinificatie van de druiven van de negroamaro, die tijdens de eerste 10 dagen van september met de hand worden geplukt. De fermentatie gebeurt onder een gecontroleerde temperatuur van 16 °C. De veroudering van de wijn gebeurt door middel van inoxen vaten en op fles.

De wijn is briljant met groenachtige reflecties, de neus onthult tonen van frisse witte bloemen en minerale hints. De smaak is vol, rond en gestructureerd. De aangename sapiditeit laat een gevoel van volledige frisheid achter in de mond.

Te combineren met hapjes en aperitieven. De wijn past ook goed bij voorgerechten met zeevruchten, risotto’s en licht gerijpte kazen.