Tenuta Corallo – Mesena Salento Rosso Negroamaro IGT 2018

11,50

Categorie:

Beschrijving

Negroamaro is een blauwe druivensoort die afkomstig is uit Zuid-Italië, die bijna uitsluitend verbouwd wordt in Apulië en vooral in Salento, beter gekend als de “hiel” van Italië. Van deze druif maakt men rode, rosé en ook witte wijn (blanc de noir).

Letterlijk vertaald betekent de naam negroamaro de ‘zwarte bittere”Nero’ zwart en ‘Amaro’ bitter. De negroamaro druif heeft een genetische verwantschap met de Xinomavro druif uit Griekenland. Vaak gebruikt men de negroamaro in een blend met andere druivenrassen zoals de primitivo.

Het wijndomein Tenuta Corallo ligt op 150 m van het strand ‘Baia dei Turchi, één van de mooiste stranden van Apulië, vlakbij de stad Otranto. Door de ligging van het wijndomein aan de Adriatische Zee staan de druiven onder een voortdurende invloed van de zeebries en dit heeft een positieve invloed op de smaak van de wijn! Bij de wijnen van Tenuta Corallo kan je dus zilte toetsen waarnemen.

Deze negroamaro geeft een prachtige glans in het glas, granaatrood van kleur, intens en complex met een fijne kwaliteit. Je kan aroma’s van rozen, rijpe kersen, pruimen, zoete specerijen en hints van balsamico waarnemen. De wijn heeft een afdronk met toetsen van gemalen koffie en vanille. In de mond is de wijn droog, warm, zacht en redelijk fris met goed geïntegreerde tannines. De wijn komt het beste tot uiting met gegrild vlees en gerechten op basis van een vleessaus.

De druiven van deze negroamaro worden tijdens de eerste 10 dagen van september met de hand geplukt waarna een maceratie van 8 à 10 dagen volgt. De fermentatie gebeurt onder een gecontroleerde temperatuur van 27 – 28 °C. De veroudering van de wijn gebeurt door middel van inoxen vaten en door een kort verblijf op eiken houten vaten.