Tenuta Corallo – Orterosse Salento Rosso Primitivo IGT 2018

11,50

Categorie:

Beschrijving

Primitivo is een druivensoort die voorkomt in Zuid-Italië in de regio Apulië. Deze primitivo staat aangeplant op het schiereiland Salento, het uiterste zuiden van Apulië. De primitivo druif heeft net dezelfde origine als de zinfandel uit Californië, beide druiven zijn oorspronkelijk afkomstig uit Kroatië alwaar de druif de naam Tribidrag heeft.

Het wijndomein Tenuta Corallo ligt op 150 m van het strand ‘Baia dei Turchi, één van de mooiste stranden van Apulië, vlakbij de stad Otranto. Door de ligging van het wijndomein aan de Adriatische Zee staan de druiven onder een voortdurende invloed van de zeebries en dit heeft een positieve invloed op de smaak van de wijn! Bij de wijnen van Tenuta Corallo kan je dus zilte toetsen waarnemen.

De druiven van deze primitivo worden op het einde van augustus met de hand geplukt waarna een maceratie van 8 à 10 dagen volgt. De fermentatie gebeurt onder een gecontroleerde temperatuur van 26 – 27 °C. De veroudering van de wijn gebeurt door middel van inoxen vaten en door een kort verblijf op eiken houten vaten.

Deze primitivo is een helder robijnrode wijn met paarse reflecties met intense aroma’s van kersen, frambozen en bramen die verweven zijn met kruidnagel, kaneel en wierook, op een balsamico achtergrond. Bij het proeven van de wijn herkennen we klein fruit en kruiden. In de afdronk ervaren we zachte tanninnes, die niet opdringerig zijn. gemengd klein fruit en kruiden. De wijn is te degusteren bij vleesgerechten en harde kazen.