Aanbieding!

Verticaal degustatiepakket Château Bertrand Braneyre

114,00

Categorie:

Beschrijving

Bij een verticale wijndegustatie proeven we  dezelfde wijn van verschillende jaren na elkaar en dit van één en dezelfde wijnbouwer. Wil u dit zelf ook eens graag onder vrienden uitproberen? Speciaal voor de lezers van Doorbraak Wijn stelde ik een wijnpakket samen met telkens twee flessen van de drie geproefde jaargangen Bertrand Braneyre Haut-Médoc Vielles Vignes 2012, 2015 en 2016. Een ideale gelegenheid om de proef op de som te nemen. Geniet ervan!

Bertrand Braneyre Haut-Médoc Vieilles Vignes 2012

Granaatrode kleur met evolutie in de rand. Evolutietonen in de neus. Naast ceder en tabak ook bosgrond en champignons. Delicaat fijn en elegant in de mond met een nog opvallende kern van verfrissende  aciditeit. Volledig versmolten tannine. Wijn die de tijd goed doorstaat, zeker in een jaargang met een natte lente en late zomer die gelukkig wel warm genoeg werd, met een trage rijping in de hete en droge maanden augustus en september.

Bertrand Braneyre Haut-Médoc Vieilles Vignes 2015

Robijnrood met schitterende spiegel, delicieuze aroma’s van zwarte vruchten, kruiden, ceder en een vleugje zoethout. Zeer precies, mineraal fris, met een explosie van donkere fruitimpressies. Lange finale met rijpe zachte tannine.

In tegenstelling tot 2012 was het voorjaar van 2015 warm met een bijna perfecte bloei. De zomer was uitstekend met daarna in september en oktober ideale omstandigheden voor de afrijping van het fruit: koel, zonnig en zonder regen.

Bertrand Braneyre Haut-Médoc Vieilles Vignes 2016

Robijnrood met paarse reflectie. sublieme neus van zuiver en rijp fruit: donkere vruchten, cassis, bramen, rijpe zwarte kersen. Na walsen ook rozijntjes, kruiden, peper, zoethout en cacao. Stevige aanzet met enorm veel sappig en perfect afgerijpt fruit. Complexiteit met duidelijke maar edele tanninestructuur die nog vele jaren kelderrijping garandeert.

De lente van 2016 was eerder somber waardoor de vegetatie wat vertraging opliep. Aan het begin van de bloeiperiode was het droog en bleef de coulure beperkt. Een uitzonderlijk droge en hete zomer deed de waterstress toeslaan. De regenval begin september was een reddingsboei en heeft het rijpingsproces bevorderd. Half september en oktober waren zonnig en bijna regenvrij. Ideale omstandigheden om het rijpingsproces af te ronden en een topjaar met uitzonderlijk kwaliteit op te leveren.