Welkom bij Doorbraak wijn

Doorbraak stelt zijn lezers graag een exclusieve selectie wijnen voor. Speciaal voor u uitgezocht bij onontdekte Italiaanse wijnhuizen. Wijnen die u niet in uw supermarkt vindt, en waarmee u kan uitpakken tijdens uw feesten en activiteiten. Wijnen met een verhaal…

Ontdek onze drie exclusieve wijnhuizen: Bresolin, Il corniale en Nicosia. De wijn wordt door ons ingevoerd vanuit Italië om u de beste prijs te kunnen geven.

Vriend van Doorbraak? Dan krijgt u de facto 5% korting en gratis verzending vanaf €75 ipv €90.

Onze wijnblog

 • José Lemahieu kersvers ereburger Heuvelland (luik 2)
  José Lemahieu werd ereburger van het Heuvelland. Pieter Verheyde van Terminus laat zijn licht schijnen over de verdienste van José en over de plaats van de Heuvellandse wijn op de kaart.
 • Zuid-Italië, het nieuwe eldorado van de inheemse druiven
  “Is dat eigenlijk wel lekker, die wijn uit Zuid-Italië?” Uiteraard worden in Zuid-Italië ook prachtige wijnen gemaakt!
 • Biocultuur in Champagne
  Hoe bio is bio? En hoe bio kan champagne zijn, afkomstig uit een vochtig en koel klimaat? Links een klassiek maanlandschap, rechts een deel van hetzelfde perceel dat bio bewerkt wordt.
 • Hacer el vermut
  Er is een wereld van verschil tussen de grote (en goedkope) vermouths, meestal gemaakt van bulkwijn en kruidenextracten, en het originele ambachtelijke product. In Spanje is er nog een echte traditie rond deze versterkte en met kruiden gearomatiseerde wijn.
 • José Lemahieu: kersvers ereburger Heuvelland
  Wijngemeente Heuvelland besloot José Lemahieu het ereburgerschap toe te kennen. Wij werpen licht op José’s verdienste.

Rode wijnen

Witte wijnen

Andere wijnen