Welkom bij Doorbraak wijn

Doorbraak stelt zijn lezers graag een exclusieve selectie wijnen voor. Speciaal voor u uitgezocht. Wijnen die u niet in uw supermarkt vindt, en waarmee u kan uitpakken tijdens uw feesten en activiteiten. Wijnen met een verhaal…

We werken samen met twee gespecialiseerde wijnhuizen om u een selectie van excellente wijnen te kunnen aanbieden. En natuurlijk akn u altijd bij hen terecht voor goede raad en advies.

Vriend van Doorbraak? Dan krijgt u de facto 5% korting en gratis verzending vanaf €75 ipv €90.

Onze wijnblog

 • De Shirazdruif in Zuid-Afrika: Een Verhaal van Traditie, Transformatie en Terroir
  Veel meer dan pinotage wordt de Shiraz beschouwd als de meest beloftevolle druif voor de rode wijnen van Zuid-Afrika. Syrah maar met een eigen karakter!
 • Madeira: verhit en geoxideerd!
  Madeira, afkomstig van het gelijknamige Portugese eiland, is een buitenbeentje in de wereld van de wijn. Maar hoe wordt hij gemaakt en wat is er zo bijzonder aan?
 • Hybride druiven, wat is dat nu weer?
  Goede wijn behoeft goede druiven. Maar hoe kweek je die in een wisselvallig klimaat als het onze? Eén van de antwoorden: plant hybride druiven. Maar is dat wel het beste antwoord?
 • Minder bekende druiven in Bourgogne
  Zowat in alle wijnboeken staat geschreven dat de wereldwijd bekende wijnregio Bourgogne voornamelijk bekend is om de productie van chardonnay en pinot noir. Klopt ook! Maar voor de avontuurlijke wijnliefhebber valt er meer te ontdekken…
 • Champagne 2023: De moeilijkste oogst ooit?
  Champagne 2023 – de moeilijkste oogst ooit?

Rode wijnen

Witte wijnen

Andere wijnen