Welkom bij Doorbraak wijn

Doorbraak stelt zijn lezers graag een exclusieve selectie wijnen voor. Speciaal voor u uitgezocht. Wijnen die u niet in uw supermarkt vindt, en waarmee u kan uitpakken tijdens uw feesten en activiteiten. Wijnen met een verhaal…

We werken samen met twee gespecialiseerde wijnhuizen om u een selectie van excellente wijnen te kunnen aanbieden. En natuurlijk akn u altijd bij hen terecht voor goede raad en advies.

Vriend van Doorbraak? Dan krijgt u de facto 5% korting en gratis verzending vanaf €75 ipv €90.

Onze wijnblog

 • Een tripje door de Côte des Blancs
  Een tripje naar Champagne? Waarom niet eens de Côte des Blancs bezoeken, waar je behalve champagne kopen nog heel wat leuke bezoekjes kunt brengen én lekker eten?
 • De hoogmis van Saint-Emilion
  Wijnen uit Bordeaux krijgen het moeilijk bij de Vlaamse wijnliefhebber die openstaat voor zowat de hele wereld. Het wat oubollige imago van overjaarse wijn met droogtrekkende tannine verdwijnt echter als sneeuw voor de zon wanneer het betere werk uit Saint-Emilion op tafel komt.
 • De ‘malo’: technisch truukje of meer dan dat?
  Het stimuleren of blokkeren van de ‘malo’ maakt het karakter van de wijn. Maar wat is de ‘malo’ en hoe zit dat effect juist?
 • Champagne, de moderne geschiedenis
  Nadat de druifluis verslagen was, de oorlogen beëindigd en de vrede tussen druiventelers en champagnehuizen gesloten, brak er een periode van voorspoed aan in de regio.
 • Boekbespreking De Gids van de Belgische Wijnen 2023
  Wijnen uit eigen contreien: zijn ze lekker? En welke hebben de beste verhouding prijs/kwaliteit? Niets beter dan een ervaren gids om je wegwijs te maken.

Rode wijnen

Witte wijnen

Andere wijnen