Welkom bij Doorbraak wijn

Doorbraak stelt zijn lezers graag een exclusieve selectie wijnen voor. Speciaal voor u uitgezocht. Wijnen die u niet in uw supermarkt vindt, en waarmee u kan uitpakken tijdens uw feesten en activiteiten. Wijnen met een verhaal…

We werken samen met twee gespecialiseerde wijnhuizen om u een selectie van excellente wijnen te kunnen aanbieden. En natuurlijk akn u altijd bij hen terecht voor goede raad en advies.

Vriend van Doorbraak? Dan krijgt u de facto 5% korting en gratis verzending vanaf €75 ipv €90.

Onze wijnblog

 • Beste Belgische Wijn 2023: een complot?
  Is er een complot om wijnen uit Vlaanderen systematisch beter te scoren dan die uit Wallonië?
 • Tempranillo blanco: een opkomende ster in de Rioja wijnwereld
  Rioja is ongetwijfeld de bekendste appellatie van Spanje en wordt alom geprezen voor uitzonderlijke rode wijnen op basis van voornamelijk het druivenras tempranillo. Toch heeft een nieuw en intrigerend element zijn intrede gedaan: de tempranillo blanco.
 • Champagne: de elitedomeinen
  Champagne is meer dan het verhaal van ‘kleine boertjes’ en ‘grote huizen’. Ontdek hier de nieuwe garde: de elitedomeinen.
 • Wijn uit Marokko
  Terwijl het afgelopen zomer in België pijpenstelen regende, trokken wij met familie en vrienden op rondreis door Marokko, bij temperaturen tussen 30° aan de Atlantische kust tot 46° in de zandwoestijn. Te warm voor wijn? Vaak wel, maar niet altijd…
 • De Amerikaanse Zinfandel-druif: Een Reis Door Tijd en Terroir
  Ook de USA hebben een eigen wijndruif. Of is de Zinfandel toch niet helemaal Amerikaans?

Rode wijnen

Witte wijnen

Andere wijnen