Bresolin – Merlot Biologico DOC 2020

De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 – 25 jaar, uit de heuvels van de Trevigiani-regio worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van 26-30 ° C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.

In de neus neemt men tonen van bramen, frambozen en violet waar. Deze Merlot is een evenwichtige en elegante wijn met zachte tannines. Gaat uitstekend samen met gegrilde vleesgerechten.

9,25

Categorie:

Beschrijving

Het bedrijf Bresolin bestaat ondertussen al drie generaties in Crispignaga di Maser (Veneto) en wordt steeds van vader op zoon doorgegeven. Momenteel wordt het uitgebaat door de drie broers Davide, Matteo en Enrico Bresolin. Drie jonge mannen vol ambitie om goede wijnen en olijfolie van biologische origine te maken.

Crispignaga di Maser zelf ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Asolo dat gekend is voor zijn kleine smalle straatje en zijn trotse burcht die op grote hoogte over de Asolo heuvels heerst. De streek wordt veelvuldig bezocht door wielertoeristen, maar is nog meer gekend voor zijn Prosecco.

De druiven van de wijnstokken, die een leeftijd hebben tussen de 20 en 25 jaar, komen uit de heuvels van de Asolo-regio. Ze worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en worden vervolgens ontsteeld en geperst. De gisting gebeurt aan een gecontroleerde temperatuur van 26-30 °C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn bewaard in roestvrije stalen tanks. Ten slotte laat men de wijn nog 2 maanden verouderen op fles.

In de neus neemt men tonen van bramen, frambozen en violet waar. Deze Merlot is een evenwichtige en elegante wijn met zachte tannines. Gaat uitstekend samen met gegrilde vleesgerechten.

Extra informatie

Alcohol

12,5%

Appelatie

IGT

Druiven

Inhoud

0,75L

Land

Schenktemperatuur

16-18°

Streek

Veldverwerking

Biologisch

Wijnhuis