Montefalco Sagrantino DOCG – Goretti

35,00

Categorieën: ,

Beschrijving

Met deze wijn komen we in de hogere regionen van de Italiaanse topwijnen. De appellatie heeft dan ook DOCG-statuut: denominazione di origine controllatta e garantita.

100 sagrantino, één van de meest tanninerijke druiven met een gigantisch bewaarpotentieel!

Mooie diep kersenrood met gekleurde traanvorming. In de neus zwarte kersen, blauwe bosbessen en cassisbessen gekruid met wat salie, artisjokken en eucalyptus. In de mond hetzelfde frisse en krokante fruit met wat wilde kruiden. Zeer lange finaal met een een snuifje blonde tabak op het eind. De tannines zijn duidelijk present, rijp en crispy. Zij intensifiëren de subtiele complexiteit en zorgen voor een zwierig sappige finale om eindeloos van te genieten.

Omgeven door de glooiende heuvels van Umbrië vinden we het wijnhuis Goretti met de typerende toren die uit de 14e eeuw stamt. Hier maakt de familie al 4 generaties lang authentieke Italiaanse rode en witte wijnen. Hun trots en passie staan als een paal boven water. Door de combinatie van traditie en moderne technieken, de kennis over het terroir en het gunstige klimaat zijn ze hiertoe in staat. De wijngaarden van Goretti bevinden zich op een heuvelachtig en zonnige terroir op een hoogte van 330 meter boven zeeniveau. De ideale positie om kwaliteit te leveren, natuurlijk ook in combinatie van zorgvuldig werk in de wijngaarden en de kelder. En die inspanning wordt erkend, want ze hebben al meerdere prestigieuze awards gewonnen.

Meer achtergrondinformatie leest u in mijn artikel: Goretti, familiedomein uit Umbrië – Doorbraak wijn