12.3 IMG_0834 (Medium)-0370a226

Biocultuur in Champagne

 
Hoe bio is bio? En hoe bio kan champagne zijn, afkomstig uit een vochtig en koel klimaat? Links een klassiek maanlandschap, rechts een deel van hetzelfde perceel dat bio bewerkt wordt. Lees meer
10.3 IMG_2958 (Medium)-657e19cb

Champagne bewaren

 
Met de feestdagen een fles feestelijke bubbels gekregen, en je nu aan het afvragen of je die nog kunt bewaren? Zoek niet verder en ontdek hier welke champagne ook een bewaarwijn is. Lees meer
9.3 IMG_8791_800x533-8ea5e274

Champagne Rosé

 
Bij een beetje Valentijn hoort een lekkere champagnerosé. Maar hoe wordt die gemaakt en vooral: is het ook goede wijn? Lees meer
5.1 IMG_0290_800x533-0949745f

Champagne: van druif tot wijn

 
Druiven persen, is er ook maar iets gemakkelijker? Toch gelden er in Champagne meer dan 50 regels waaraan elke producent zich moet houden. Het doel? De best mogelijke kwaliteit sap verkrijgen... Lees meer

Een woud aan tweelettercodes

 
Hoe weet je met welk soort champagneproducent je te maken hebt? Sinds 1990 draagt elke fles champagne een nummer dat toelaat de fles te traceren. De eerste twee karakters van dat nummer zijn een code die je vertelt welk type champagneverkoper onder de fles schuil gaat. Het zegt ook iets over het traject dat de […] Lees meer
9.1 IMG_4483 (Medium)-4531fd89

BSA: Brut Sans Année

 
Brut Sans Année is tegelijk het paradepaardje én de betaalbaarste champagne van elke zichzelf respecterende producent. Is het daarom dat de Vlaming wereldkampioen is in de consumptie van BSA? Lees meer
IMG_7727 (Medium)-da2f3465

Dom Pérignon: fijner wijn maken

 
Dom Pérignon is dé bekendste figuur uit de geschiedenis van de champagne. Hij wordt omringd door mysteries en legenden. Wie was Dom Pérignon? Lees meer