Tien wine apps voor wijnliefhebbers

door AI gegenereerd beeld - let op de details die dit prijsgeven

 

Voor wijnliefhebbers van allerlei achtergronden en interesses zijn er verschillende apps beschikbaar die helpen bij het ontdekken, leren over, en genieten van wijn. Hier is een overzicht van enkele apps met uiteenlopende functies:

Vivino: vind snel info over eender welke wijn

Iedereen kent Vivino: het is de grootste collaboratieve wijndatabase ter wereld. Vivino biedt een uitgebreide database van wijnen, compleet met beoordelingen en reviews. Gebruikers kunnen foto’s van wijnlabels nemen om snel informatie over de wijn, waaronder smaaknotities, prijzen en beoordelingen, op te zoeken. Het is ook mogelijk om wijn aan te schaffen via de app.

Even opletten: je kunt niet zomaar de wijnscores van ‘goedkope’ wijnen met ‘duurdere’ wijnen vergelijken omdat die wellicht door een heel ander publiek zijn geproefd.

Delectable: een Vivino-alternatief

Vergelijkbaar met Vivino, is Delectable ook een label-scan-app waarmee gebruikers snel informatie over wijnen kunnen opzoeken. Het biedt gedetailleerde proefnotities, beoordelingen, en aanbevelingen van andere gebruikers en wijnprofessionals.

Wine-Searcher: koopjesjagers, sla je slag!

Deze app is ideaal voor het vinden van de beste prijzen voor een specifieke wijn. Wine-Searcher heeft een enorme database die het mogelijk maakt om wijnhandelaren wereldwijd te doorzoeken voor de beste koopjes.

Hello Vino: beginners opgelet!

Deze app is perfect voor beginners in de wereld van wijn. Het biedt wijnadvies op basis van maaltijden, smaakvoorkeuren of gelegenheden. Hello Vino helpt gebruikers bij het kiezen van de perfecte wijn voor elk moment.

CellarTracker: van chaos naar orde in je kelder

Voor degenen die hun eigen wijnkelder beheren, biedt CellarTracker uitgebreide tools voor inventarisbeheer, proefnotities en het delen van ervaringen met een gemeenschap van wijnliefhebbers.

Cor.kz: een aanvulling op CellerTracker

Voor liefhebbers van de app CellarTracker is Cor.kz een aanvullende app die toegang biedt tot de CellarTracker-database en barcodescanning mogelijk maakt voor het eenvoudig toevoegen van wijnen aan je collectie.

Wine Ring: ontdek nieuwe wijnen die bij je smaak passen

Deze app maakt gebruik van een algoritme om persoonlijke wijnvoorkeuren te leren en aan te bevelen op basis van eerdere beoordelingen van de gebruiker. Het is een geweldige tool voor het ontdekken van nieuwe wijnen die passen bij persoonlijke smaken.

Pair It! – nooit was wijn en spijs combineren zo simpel

Voor wijn-spijs combinaties is Pair It! een handige gids. De app biedt suggesties voor het paren van wijn met een breed scala aan gerechten, van eenvoudige snacks tot gastronomische maaltijden. En zelfs al zijn de combinaties niet altijd top, het geeft je wel zin om te experimenteren en dat is wat telt.

WSET Tasting Notes: structuur voorop

Voor degenen die serieus studeren of gewoon meer willen leren over het proeven van wijn, biedt deze app van de Wine & Spirit Education Trust (WSET) een gestructureerde manier om proefnotities te maken en te bewaren.

Drync: vergelijk prijzen, bestel slim

Drync fungeert als zowel een wijnscanner en een platform om wijn direct te kopen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om snel prijzen te vergelijken en wijnen te bestellen.

Elk van deze apps bedient een andere behoefte binnen de wijnwereld, van het eenvoudig opzoeken van wijninformatie en het beheren van persoonlijke collecties tot het ondersteunen van wijnstudie en het verbeteren van wijn-spijs combinaties. Van beginnende wijnliefhebber tot ervaren sommelier, deze apps bieden waardevolle hulpmiddelen om je wijnervaring te verrijken en te vereenvoudigen.

Je vindt alle apps gemakkelijk terug via de App Store, Google Play of je favoriete zoekmachine.

 

Wijnpakket 6 flessen – Spanje

Peter Doomen