Chinezen in Bordeaux

Henri Wynants-15 april 2021

Chinezen in Bordeaux

 

De Chinese filmvedette Zhao Wei heeft haar vierde wijnkasteel in Bordeaux gekocht: het Château La Croix de Roche in Galgon. Zij verwierf reeds Château Monlot (Saint-Emilion Grand Cru), Château Patarabet (Saint-Emilion) en Château Senailhac (Entre-Deux-Mers).

In 2016 kocht Jack Ma, de eigenaar van Alibaba, het Château de Sours, ook in Entre-Deux-Mers, dat beheerd wordt door de Belg Tom Vercammen en zijn vrouw Cheryl.

 

 

 

 

0

Henri Wynants

Henri Wynants schakelde over van manager en consultant voor de catering industrie naar journalist. Als chef en sommelier kent Henri als geen ander de wereld van wijn.

Bordeaux, nieuwe stijl
18-04-2021 Jonge wijnbouwers in Bordeaux gooien het roer om. Monocépages, fruitige wijnen om jong te drinken, sexy etiketten. Een gesprek met Bordeauxbaas Bernard Farges.

Wijnoogst 2020: ondanks de pandemie
15-03-2021 Een beknopt overzicht van de -al dan niet - geslaagde wijnoogsten in Europa.

Hacer el vermut
16-02-2021 Er is een wereld van verschil tussen de grote (en goedkope) vermouths, meestal gemaakt van bulkwijn en kruidenextracten, en het originele ambachtelijke product. In Spanje is er nog een echte traditie rond deze versterkte en met kruiden gearomatiseerde wijn.

Natuurwijnen
01-02-2021 Natuurwijnen werden in maart 2020 erkend. Of toch niet helemaal? Sedert 2020 mogen 'Wijnen volgens de natuurlijke methode' een label dragen.

Canarische wijnen
13-01-2021 In de all-in hotels op de Canarische Eilanden krijg je ze zelden geserveerd wegens 'te duur'. Maar op de vulkanische eilanden vind je ook mooie, lokaal geproduceerde wijnen. Het is de moeite om ze te ontdekken.


Lees meer van Henri Wynants