Een nieuw kwaliteitslabel voor Duitse Sekt

Het VdP heeft een nieuw kwaliteitssysteem voor Sekt in het leven geroepen. De hoogste klassen, wellicht de meest relevante voor wijnliefhebbers, worden VDP.Sekt en VDP.Sekt.Prestige®. 0

(, - Peter Doomen 20 januari 2021) Lees meer

Lallier overgenomen door Campari

De groep Campari heeft onlangs het champagnehuis Lallier overgenomen. De groep omvat ruim 70 merken waaronder Grand Marnier, Bisquit, Aperol, Bulldog, Wild Turkey en andere.   Vanaf 17 januari 2021 hebben zij Dominique Demarville aangetrokken als keldermeester, functie die hij voordien uitoefende bij Laurent-Perrier. . 0

(, - Henri Wynants 15 januari 2021) Lees meer

Goud voor Entre-Deux-Monts in Frankrijk

Op het befaamde 18 de ‘Concours international des meilleurs vins effervescents du monde’,  in Bourgogne behaalde Entre-Deux-Monts uit Heuvelland, van wijnbouwer  Martin Bacquaert,  een gouden medaille met ‘Wiscoutre’. Dit is de oudfranse naam voor Westouter. Twee andere Belgische wijnbouwers, Vignoble des Agaises en Domaine du Chant d’Eole behaalden zilver.       0

(, - Henri Wynants 13 januari 2021) Lees meer

Gallo koopt alle merken van Constellation

De wijngigant Gallo heeft uiteindelijk een deal gesloten met Constellation om alle merken van die laatste over te nemen. De overeenkomst is meer dan 800 miljoen dollar waard en daardoor één van de grootste wijngerelateerde transacties ooit.

(, - Peter Doomen 7 januari 2021) Lees meer

Antivries op zonne-energie

De startup Wine Protect van incubator Bernard Magrez komt met een vernieuwend product dat de wijngaarden tegen vrieskou moet beschermen: een soort verwarming op zonnekracht.

(, - Peter Doomen 7 januari 2021) Lees meer

Wilhelm Haag overleden

Wilhelm ‘Willem’ Haag van het domein Fritz Haag is op 16 december jl overleden. Hij stond niet enkel in voor zijn eigen – wereldberoemde – wijndomein maar was ook het gezicht en de trekker van de wederopbouw van de wijnen uit de Moezel.

(, - Peter Doomen 22 december 2020) Lees meer

Vranken gaat bio

De tweede grootste Champagneproducent, Groep Vranken-Pommery, in 1976 gesticht en nog steeds geleid door de Belg Paul-François Vranken, gaat vanaf de wijnoogst 2020 voor 175 van de 285 hectaren officieel in ‘Conversion Bio’. Dat is de verplichte wachttijd alvorens helemaal Bio gecertificeerd te worden.

(, - Henri Wynants 21 december 2020) Lees meer

900 gestolen flessen wijn, waarde miljoenen, onderschept

De Franse politie heeft 900 flessen wijn met een geschatte waarde van ettelijke miljoenen euro onderschept. Het gaat om uiterst zeldzame wijnen van beroemde domeinen als Domaine de la Romanée-Conti, Cheval Blanc, Petrus en Yquem.

(, - Peter Doomen 14 december 2020) Lees meer

Chinese kalligraaf Xu Bing ontwerpt het etiket voor Mouton Rothschild 2018

De Chinese kunstenaar en kalligraaf Xu Bing werd door het kasteel Mouton Rotschild verzocht om het ontwerp te maken voor de editie 2018 van deze iconische wijn. Op het eerste gezicht tekende Bing twee traditioneel Chinese tekens op een gouden achtergrond. Maar wie goed kijkt, ziet er de naam van het kasteel in.

(, - Peter Doomen 1 december 2020) Lees meer