Goud voor Entre-Deux-Monts in Frankrijk

Henri Wynants-13 januari 2021

Op het befaamde 18 de ‘Concours international des meilleurs vins effervescents du monde’,  in Bourgogne behaalde Entre-Deux-Monts uit Heuvelland, van wijnbouwer  Martin Bacquaert,  een gouden medaille met ‘Wiscoutre’. Dit is de oudfranse naam voor Westouter. Twee andere Belgische wijnbouwers, Vignoble des Agaises en Domaine du Chant d’Eole behaalden zilver.  

 

 

0

Henri Wynants

Henri Wynants schakelde over van manager en consultant voor de catering industrie naar journalist. Als chef en sommelier kent Henri als geen ander de wereld van wijn.

Canarische wijnen
13-01-2021 In de all-in hotels op de Canarische Eilanden krijg je ze zelden geserveerd wegens 'te duur'. Maar op de vulkanische eilanden vind je ook mooie, lokaal geproduceerde wijnen. Het is de moeite om ze te ontdekken.

Back to the wineroots
02-01-2021 Wijnbereiding evolueert, en ook daar geldt soms back to the roots. Sommige wijnmakers vinifiëren opnieuw in amforen.

Van wijn en hout
14-12-2020 Sedert eeuwen wordt wijn 'opgevoed', opgeslagen en vervoerd in houten vaten. Dat geeft bijkomende aroma's en bewaarcapaciteit. Zullen die vaten met de tijd onveranderd blijven? Er wordt geëxperimenteerd met rechthoekige modellen.

Is Bordeaux uitgeteld?
30-11-2020 Bordeauxwijn, bij ons ooit de nummer één, krijgt klappen. De export naar België daalt ieder jaar. Wij gaan na hoe dat komt.

Wijn in coronatijden
Wijn in coronatijden
17-11-2020 Covid19 heeft een enorme impact op de wijnhandel. De veranderingen die dat veroorzaakt, zijn volgens de sector blijvend.


Lees meer van Henri Wynants