Ornellaia in Californië

Henri Wynants-10 februari 2021

Het iconisch Toskaans wijngoed Ornellaia gaat nu ook wijn maken in Californië. Het ging daarvoor een partnerschap aan met Della Valle Vineyards. Het project met de naam DVO werd reeds in 2017 in het geheim opgestart, maar met de verkoop wordt pas begonnen vanaf de oogst 2018, die in oktober 2021 op de markt zou komen.

De ‘DVO’, staat voor Della Valle Ornellaia, is een blend van voornamelijk Cabernet Sauvignon met een beetje Cabernet Franc. De druiven worden  in verschillende terroirs in Californië ingekocht.      

 

0

Henri Wynants

Henri Wynants schakelde over van manager en consultant voor de catering industrie naar journalist. Als chef en sommelier kent Henri als geen ander de wereld van wijn.

Bordeaux, nieuwe stijl
18-04-2021 Jonge wijnbouwers in Bordeaux gooien het roer om. Monocépages, fruitige wijnen om jong te drinken, sexy etiketten. Een gesprek met Bordeauxbaas Bernard Farges.

Wijnoogst 2020: ondanks de pandemie
15-03-2021 Een beknopt overzicht van de -al dan niet - geslaagde wijnoogsten in Europa.

Hacer el vermut
16-02-2021 Er is een wereld van verschil tussen de grote (en goedkope) vermouths, meestal gemaakt van bulkwijn en kruidenextracten, en het originele ambachtelijke product. In Spanje is er nog een echte traditie rond deze versterkte en met kruiden gearomatiseerde wijn.

Natuurwijnen
01-02-2021 Natuurwijnen werden in maart 2020 erkend. Of toch niet helemaal? Sedert 2020 mogen 'Wijnen volgens de natuurlijke methode' een label dragen.

Canarische wijnen
13-01-2021 In de all-in hotels op de Canarische Eilanden krijg je ze zelden geserveerd wegens 'te duur'. Maar op de vulkanische eilanden vind je ook mooie, lokaal geproduceerde wijnen. Het is de moeite om ze te ontdekken.


Lees meer van Henri Wynants