Vranken gaat bio

Henri Wynants-21 december 2020

De tweede grootste Champagneproducent, Groep Vranken-Pommery, in 1976 gesticht en nog steeds geleid door de Belg Paul-François Vranken, gaat vanaf de wijnoogst 2020 voor 175 van de 285 hectaren officieel in ‘Conversion Bio’. Dat is de verplichte wachttijd alvorens helemaal Bio gecertificeerd te worden.

Henri Wynants

Henri Wynants schakelde over van manager en consultant voor de catering industrie naar journalist. Als chef en sommelier kent Henri als geen ander de wereld van wijn.

Canarische wijnen
13-01-2021 In de all-in hotels op de Canarische Eilanden krijg je ze zelden geserveerd wegens 'te duur'. Maar op de vulkanische eilanden vind je ook mooie, lokaal geproduceerde wijnen. Het is de moeite om ze te ontdekken.

Back to the wineroots
02-01-2021 Wijnbereiding evolueert, en ook daar geldt soms back to the roots. Sommige wijnmakers vinifiëren opnieuw in amforen.

Van wijn en hout
14-12-2020 Sedert eeuwen wordt wijn 'opgevoed', opgeslagen en vervoerd in houten vaten. Dat geeft bijkomende aroma's en bewaarcapaciteit. Zullen die vaten met de tijd onveranderd blijven? Er wordt geëxperimenteerd met rechthoekige modellen.

Is Bordeaux uitgeteld?
30-11-2020 Bordeauxwijn, bij ons ooit de nummer één, krijgt klappen. De export naar België daalt ieder jaar. Wij gaan na hoe dat komt.

Wijn in coronatijden
Wijn in coronatijden
17-11-2020 Covid19 heeft een enorme impact op de wijnhandel. De veranderingen die dat veroorzaakt, zijn volgens de sector blijvend.


Lees meer van Henri Wynants