William Wouters verkozen tot president van de ASI

Peter Doomen-18 november 2020

De Antwerpse sommelier William Wouters is verkozen tot president van de beroepsvereniging voor sommeliers, de ASI. Wouters woont en werkt momenteel in Portugal als wijnmaker bij Filipa Pato.

Peter Doomen

Peter dronk op de leeftijd van 8 maanden zijn eerste glas champagne en was toen al verkocht. Hij is wijnmeester van de Vlaamse Wijngilde en auteur van diverse boeken over wijn, waaronder over champagne en over de wijnen van eigen bodem. Hij schreef ook "Bucketlist voor een wijnkenner".

foto José bewerkt-ecb36201
José Lemahieu kersvers ereburger Heuvelland (luik 2)
02-03-2021 José Lemahieu werd ereburger van het Heuvelland. Pieter Verheyde van Terminus laat zijn licht schijnen over de verdienste van José en over de plaats van de Heuvellandse wijn op de kaart.

12.3 IMG_0834 (Medium)-0370a226
Biocultuur in Champagne
01-03-2021 Hoe bio is bio? En hoe bio kan champagne zijn, afkomstig uit een vochtig en koel klimaat? Links een klassiek maanlandschap, rechts een deel van hetzelfde perceel dat bio bewerkt wordt.

foto José bewerkt-39188692
José Lemahieu: kersvers ereburger Heuvelland
16-02-2021 Wijngemeente Heuvelland besloot José Lemahieu het ereburgerschap toe te kennen. Wij werpen licht op José's verdienste.

10.3 IMG_2958 (Medium)-657e19cb
Champagne bewaren
16-02-2021 Met de feestdagen een fles feestelijke bubbels gekregen, en je nu aan het afvragen of je die nog kunt bewaren? Zoek niet verder en ontdek hier welke champagne ook een bewaarwijn is.

9.3 IMG_8791_800x533-8ea5e274
Champagne Rosé
02-02-2021 Bij een beetje Valentijn hoort een lekkere champagnerosé. Maar hoe wordt die gemaakt en vooral: is het ook goede wijn?


Lees meer van Peter Doomen