Welkom bij de Wijnbrief van Doorbraak

Als we wijn verkopen, waarom er ook niet over schrijven? Zo dachten we bij Doorbraak. We zijn per slot van rekening een medium. En dus zochten we een paar Vlaamse wijnkenners en wijnjournalisten bij mekaar en vroegen hen wat nieuws er te melden was over de wondere wereld van de wijn. Het resultaat is de eerste editie van onze nieuwe wijnblog.

Deze wijnbrief verschijnt tweemaal per maand op de eerste en derde dinsdag van de maand en is volledig gratis. Gezondheid.

Peter Doomen dronk op de leeftijd van 8 maanden zijn eerste glas champagne en was toen al verkocht. Hij is wijnmeester van de Vlaamse Wijngilde en auteur van diverse boeken over wijn, waaronder over champagne en over de wijnen van eigen bodem. Hij schreef ook “Bucketlist voor een wijnkenner”. Peter kent Champagne als geen ander in Vlaanderen.

 

Wouter De NulWouter De Nul is maître-sommelier en wereldwijnmeester. Zijn passie voor lekkere kwaliteitswijnen ligt aan de basis van een ontspoorde wijnhobby. In 2012 startte Wouter zijn eigen wijnhandel “Château Brillant” in het landelijke Pollare bij Ninove, waar de klanten in een gerestaureerde hoeve in alle rust kunnen proeven van zijn nieuwe wijnontdekkingen.

 

Henri WYnantsHenri Wynants (nomen est omen) schakelde over van manager en consultant voor de cateringindustrie naar journalist. Als chef en sommelier kent Henri als geen ander de wereld van wijn. Als journalist schrijft hij voor Horeca magazine en Cook magazine.

 

Wij wensen onze nieuwe redacteurs veel plezier met de nieuwe blog.

Wil u ook schrijven over wijn? Contacteer ons onverwijld op info@doorbraak.be.

Dirk Laeremans