Bordeaux, nieuwe stijl

Jonge wijnbouwers in Bordeaux gooien het roer om. Monocépages, fruitige wijnen om jong te drinken, sexy etiketten. Een gesprek met Bordeauxbaas Bernard Farges.

( - Henri Wynants 18 april 2021) Lees meer

Hacer el vermut

Er is een wereld van verschil tussen de grote (en goedkope) vermouths, meestal gemaakt van bulkwijn en kruidenextracten, en het originele ambachtelijke product. In Spanje is er nog een echte traditie rond deze versterkte en met kruiden gearomatiseerde wijn.

( - Henri Wynants 16 februari 2021) Lees meer

Natuurwijnen

Natuurwijnen werden in maart 2020 erkend. Of toch niet helemaal? Sedert 2020 mogen 'Wijnen volgens de natuurlijke methode' een label dragen.

( - Henri Wynants 1 februari 2021) Lees meer

Canarische wijnen

In de all-in hotels op de Canarische Eilanden krijg je ze zelden geserveerd wegens 'te duur'. Maar op de vulkanische eilanden vind je ook mooie, lokaal geproduceerde wijnen. Het is de moeite om ze te ontdekken.

( - Henri Wynants 13 januari 2021) Lees meer

Back to the wineroots

Wijnbereiding evolueert, en ook daar geldt soms back to the roots. Sommige wijnmakers vinifiëren opnieuw in amforen.

( - Henri Wynants 2 januari 2021) Lees meer

Van wijn en hout

Sedert eeuwen wordt wijn 'opgevoed', opgeslagen en vervoerd in houten vaten. Dat geeft bijkomende aroma's en bewaarcapaciteit. Zullen die vaten met de tijd onveranderd blijven? Er wordt geëxperimenteerd met rechthoekige modellen.

( - Henri Wynants 14 december 2020) Lees meer

Is Bordeaux uitgeteld?

Bordeauxwijn, bij ons ooit de nummer één, krijgt klappen. De export naar België daalt ieder jaar. Wij gaan na hoe dat komt.

( - Henri Wynants 30 november 2020) Lees meer

Wijn in coronatijden

Wijn in coronatijden

Covid19 heeft een enorme impact op de wijnhandel. De veranderingen die dat veroorzaakt, zijn volgens de sector blijvend.

( - Henri Wynants 17 november 2020) Lees meer