12.3 IMG_0834 (Medium)-0370a226

Biocultuur in Champagne

 
Hoe bio is bio? En hoe bio kan champagne zijn, afkomstig uit een vochtig en koel klimaat? Links een klassiek maanlandschap, rechts een deel van hetzelfde perceel dat bio bewerkt wordt. Lees meer

Hacer el vermut

 
Er is een wereld van verschil tussen de grote (en goedkope) vermouths, meestal gemaakt van bulkwijn en kruidenextracten, en het originele ambachtelijke product. In Spanje is er nog een echte traditie rond deze versterkte en met kruiden gearomatiseerde wijn. Lees meer
10.3 IMG_2958 (Medium)-657e19cb

Champagne bewaren

 
Met de feestdagen een fles feestelijke bubbels gekregen, en je nu aan het afvragen of je die nog kunt bewaren? Zoek niet verder en ontdek hier welke champagne ook een bewaarwijn is. Lees meer
9.3 IMG_8791_800x533-8ea5e274

Champagne Rosé

 
Bij een beetje Valentijn hoort een lekkere champagnerosé. Maar hoe wordt die gemaakt en vooral: is het ook goede wijn? Lees meer

Castigno, verborgen parel in de Languedoc

 
In het Zuid-Franse dorpje Assignan dat er dertien jaar geleden zo goed als verlaten bij lag, realiseerden de West-Vlaamse ondernemer Marc Verstraete en zijn echtgenote Tine Claeys hun droom. In 2019 werd het koppel door DM Vino! uitgeroepen tot Belgian Wine Personality of the Year. Lees meer