Van wijn en hout

 
Sedert eeuwen wordt wijn 'opgevoed', opgeslagen en vervoerd in houten vaten. Dat geeft bijkomende aroma's en bewaarcapaciteit. Zullen die vaten met de tijd onveranderd blijven? Er wordt geëxperimenteerd met rechthoekige modellen. Lees meer
321Z6453 (Middel)-d4848fc0

Oud Conynsbergh: een verrassende nieuwkomer

 
Dat er in het Maasland of in het heuvelige Hageland aan wijnbouw wordt gedaan, is begrijpelijk. Maar in het Antwerpse Boechout? Een intrigerende nieuwkomer in het groeiende assortiment wijnen van eigen bodem. Lees meer

Is Bordeaux uitgeteld?

 
Bordeauxwijn, bij ons ooit de nummer één, krijgt klappen. De export naar België daalt ieder jaar. Wij gaan na hoe dat komt. Lees meer
9.1 IMG_4483 (Medium)-4531fd89

BSA: Brut Sans Année

 
Brut Sans Année is tegelijk het paradepaardje én de betaalbaarste champagne van elke zichzelf respecterende producent. Is het daarom dat de Vlaming wereldkampioen is in de consumptie van BSA? Lees meer
Melanie Van der Merwe

Vonkelwijn

 
Wat een prachtige taal toch, dat Afrikaans… Melanie van der Merwe laat de koolzuurbelletjes “vonkelen” in het glas. Lees meer

Welkom bij de Wijnbrief van Doorbraak

 
Drie doorgewinterde wijnkenners vullen voortaan twee maal per maand uw wijnkennis aan met een Doorbraak wijn-nieuwsbrief. Welkom in de wondere wereld van de wijn. Lees meer
Wijn in coronatijden

Wijn in coronatijden

 
Covid19 heeft een enorme impact op de wijnhandel. De veranderingen die dat veroorzaakt, zijn volgens de sector blijvend. Lees meer
IMG_7727 (Medium)-da2f3465

Dom Pérignon: fijner wijn maken

 
Dom Pérignon is dé bekendste figuur uit de geschiedenis van de champagne. Hij wordt omringd door mysteries en legenden. Wie was Dom Pérignon? Lees meer